dimecres, 4 de febrer del 2015

Resposta a la nota de la Redacció de L’ACTUAL

Pàgina de l'Actual amb el nostre article anterior i la nota de la Redacció


En resposta a la nota de la Redacció de l'Actual, l'assemblea de l'Altraveu vol manifestar:

1. En cap cas les nostres denúncies van referides als periodistes que treballen en el mitjà de comunicació local sinó cap al dirigisme que existeix des de l'equip de govern i la gestió d'aquest per part del director de la publicació. En aquest sentit, demanem disculpes si s'ha pogut interpretar d'una altra manera. L'Altraveu vol recordar que va denunciar públicament diverses vegades que el director de l'Actual va accedir al càrrec que ocupa mitjançant un concurs on el perfil demanat va ser fet a mida per excloure qualsevol altre periodista dels mitjans de Castellar. Altres mitjans com Vilaweb també van publicar que Julià Guerrero passava a ser director de Ràdio Castellar gràcies als canvis efectuats en el procés deselecció:


2. Pel que fa a l'afirmació sobre el fet que el mitjà no ha manipulat o censurat cap informació, sinó que “el cas al qual es refereix L’Altraveu és una notícia que contenia diverses errades motiu pel qual es va despublicar de LACTUAL.cat.”, L'Altraveu vol manifestar que som conscients que les notícies evolucionen i es complementen i, per tant, que es poden modificar amb noves dades. No obstant això, entre les “errades” que podia contenir la notícia inicial no constava que l’Altraveu és qui va tramitar preguntes i sol•licituds perquè les bicicletes es poguessin dur en el transports públic entre Castellar i les localitats veïnes. És per això que suprimir aquesta referència és un clar cas de silenciament d’una tasca política que dóna un resultat. Això no té cap altre nom que manipulació.

3. L'assetjament a periodistes pe part de l'Altraveu és fals i no consta en cap document de funcionament del nostre partit ni en les nostres línies d'acció política. Malgrat que s’emetin crítiques al funcionament de l’Actual, aquest no és un tema principal, tot i que pugui tenir un impacte considerable. Cap dels nostres membres ha efectuat mai un assetjament o un escarni cap al mitjà de comunicació local. Per aquest motiu ens sembla injust confondre la crítica i les queixes amb l’assetjament, sobretot en una societat on la llibertat d'expressió ha de ser una prioritat.

Signat: Tots els membres de l'Altraveu. 2 de febrer de 2015