divendres, 23 de gener del 2015

Sancions a pisos buits; Estat dels abocaments irregulars; Biomassa; Reducció d'emissions de CO2.


L'Altraveu presentarà al ple d'aquest mes diverses preguntes i propostes referides a habitatge i medi ambient.

SANCIONS PISOS BUITS

L'Altraveu preguntarà al ple sobre l'estat de les multes a pisos buits a Castellar del Vallès. La moció aprovada per unanimitat el 3 de gener de 2014 al ple de l'Ajuntament de Castellar del Vallès ha estat aprovada a 120 ajuntaments, dels quals només 3 estan aplicant la proposta. És per això, que el partit presentarà una sèrie de qüestions sobre la tasca que s'està fent des de l'administració local i la relació que existeix entre la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i l'Ajuntament.

ABOCAMENTS IRREGULARS

L'Altraveu també demanarà sobre l'estat dels abocaments irregulars de l'empresa GRAU SA al riu Ripoll. La formació que ja va alertar formalment d'aquesta irregularitat al ple de novembre de 2014 es queixa de la poca informació que s'ha rebut al respecte i demana en quin punt es troben els estudis que pretenien analitzar la viabilitat de connexió de l'empresa GRAU SA al clavegueram municipal, així com els expedients oberts de l'Agència Catalana de l'Aigua a l'empresa per infraccions greus.

MODEL ENERGÈTIC DEL MUNICIPI

La candidatura alternativa també ha presentat una moció conjunta amb ERC de Castellar del Vallès on proposen un canvi de model energètic del municipi centrat en la biomassa. Les dues formacions consideren que es pot treballar després dels efectes de les ventades de manera que la massa boscosa sigui tractada i gestionada per una cooperativa de treballadors per a l'abastament energètic del municipi.

PLA PER REDUIR EMISSIONS CO2

El gener de 2008 el Parlament europeu va aprovar un pla anomenat 20/20/20 on els municipis es comprometien a reduir les emissions de CO2. L'Altraveu demana quines accions s'han emprès per assolir aquest objectiu i en quin punt es troba aquest pla.