dijous, 15 de gener del 2015

Bicis al bus


Fins ara el fet de pujar una bici al bus quedava a l'elecció de cada companyia de transport, per això a l'any 2008, l'Altraveu va presentar una moció al ple municipal demanant:

“Fer les gestions pertinents per facilitar el transport de les bicicletes en els autobusos a nivell urbà i interurbà amb les localitats veïnes (per exemple en la comunicació Castellar-Sant Llorenç Savall o Castellar-Sabadell) amb l´objectiu d´assolir trajectes combinats (bicicleta-autobús).”


La moció es va aprovar per unanimitat, per tant l'Ajuntament de Castellar es va comprometre a impulsar l'acord. Durant aquests anys hi ha hagut problemes per poder pujar la bici al bus, Sarbus no ha estat gens permissiu i alguns usuaris s'han queixat.

Des de l'Altraveu sempre hem anat insistint que l'Ajuntament executés l'acord. Al desembre de 2014 es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, l’ORDRE TES/376/2014, dictada pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

En l’article 8 es regula el transport de les bicicletes al bus, tot i que és una mica limitat, en el cas de Castellar només s'admetran dues bicicletes per trajecte. No deixa de ser un primer pas per seguir insistint amb un tema que és de sentit comú, sobretot a Castellar que no disposem de cap altre sistema de transport que aquest i a més a més patim el greuge que Sabadell no està a la mateixa zona que Castellar fet que suposa un sobrecost quan canviem de medi de transport. Caldrà seguir treballant, per tal que el màxim de gent pugui fer servir aquest servei de transport molt més sostenible i no sigui tant limitat. No estem demanant res de nou, simplement el que moltes societats modernes ja fa anys que tenen assumit i implantat, pujar la bicicleta al bus.