divendres, 25 de juliol del 2014

El regidor de joventut suspèn aquest estiu


L'anunci de la suspensió del Casal d'Estiu Jove i dels Concerts D'Estiu Jove per “motius externs a l'organització”, van ser el detonant, juntament amb la baixa participació de les últimes activitats programades des de la regidoria de joventut, perquè des de L'Altraveu formuléssim una serie de preguntes al passat Ple per poder rebre explicacions sobre les polítiques de joventut portades a terme els últims mesos. Unes preguntes que van topar amb les respostes incompletes, per ser condescendent, donades pel regidor de joventut, Dani Pérez.

Preguntat sobre els motius pels quals no es realitzaven festes de nit per a joves des del passat Carnaval, el regidor va donar a entendre que des de la regidoria es decideix que les millors polítiques per evitar “conductes de risc” és evitar tota activitat on es puguin donar, desentenent-se del problema en comptes d'aprofitar aquests espais per a realitzar treballs de conscienciació.

El regidor no va valorar la festa d'estiu, on la participació de públic va ser extremadament baixa. L'excusa va ser que l'informe trimestral de la regidoria no estava fet. És molt estrany que a 15 de juliol un informe d'aquestes característiques no estigui fet, i si és així, és gairebé més preocupant.

Davant la baixa inscripció de joves al Casal d'Estiu Jove, va afirmar que la crisi provoca que els joves no puguin afrontar el cost d'aquesta activitat extraescolar, i que molts dels joves que participaven es queden cuidant els seus germans petits a casa. Una mostra més de la manca d'imaginació i el desinterès per aquestes activitats.

Finalment el regidor va afirmar que problemes amb l'acústica dels jardins del Palau Tolrà, provocaven molèsties als veïns, resposta que novament discriminava i criminalitzava als i les joves atès que la resta de concerts sí que s'han anat realitzant al mateix espai amb normalitat. 

A més tot això es suma a la mala gestió política de la regidoria de joventut que ja vam exposar des de L'Altraveu quan es va traslladar l'Espai Jove al Mirador. Una decisió estrictament política, que malgrat el que digui el regidor, s'ha demostrat completament errònia atesa la considerable disminució del nombre d'usuaris, activitats, i espais per a la participació dels i les joves.

Des de L'Altraveu denunciem que la pèrdua d'espais de participació i de referència, són la causa de la disminució de l'implicació dels joves en l'organització dels actes, i en conseqüència de la pèrdua d'interès per assistir a les activitats programades.

Davant d'aquesta situació, des de L'Altraveu prendrem totes les mesures que estiguin a les nostres mans per tal d'ajudar a reconduir allò que ara mateix està caient a terra, i fer de Castellar un espai de convivència entre castellarencs de totes les edats, on tothom pugui disposar d'espais per a poder desenvolupar-se i gaudir del seu temps lliure.