dimecres, 14 de maig del 2014

LA BRETOLADA DELS CAPGIRATS!


El passat 27 d'abril, els castellers de Castellar, els Capgirats, van celebrar el seu bateig com a colla. Un èxit total on van deixar de ser una colla de formació per passar a ser una colla més del món casteller, amb dret a lluir la magnífica camisa bordeus que els distingirà allà on vagin. Des de L'Altraveu, només els podem felicitar per aquesta fita, i desitjar-los un munt d'èxits i que els seus castells cada dia siguin més alts, i deixin el nom de Castellar ben amunt arreu del territori.

Tot plegat una gran alegria, i una mostra més de la vitalitat del teixit associatiu del poble de Castellar, una realitat que malauradament no veu de la mateixa manera l'equip de govern. I és que els Capgirats, amb el seu poc temps de vida ja s'han convertit en uns brètols de primera. Si fem cas de les campanyes de civisme del nostre Ajuntament, i sobretot de l'ordenança de civisme en vigor al nostre poble. Aquesta ordenança regula la utilització de pancartes com la que els Capgirats (i tantes d'altres entitats i associacions) van penjar als Pedrissos, per anunciar el dia del seu bateig.

Entre d'altres articles a tenir en compte, els Capgirats tenen la sort de poder fer servir un magnífic pilar per penjar la pancarta, i així no incomplir el punt que prohibeix recolzar escales als fanals, semàfors i entre altres, per penjar pancartes a aquests elements.

Però on si que fan el brètol els Capgirats en l'incompliment dels terminis per retirar la pancarta, ja que tal com estableix l'ordenança, aquesta s'haurà de retirar al cap de tres dies comptats des de l'acabament de l'acte, i la pancarta es va retirar el passat dilluns 12 de maig.

Com passa a moltes entitats, tota la feina es fa de manera voluntària, i els membres de l'entitat sempre es bolquen en els dies previs a qualsevol acte important organitzat per l'entitat, dedicant hores i esforços trets de tot arreu per tal de que l'acte sigui un èxit. Tot aquest esforç, un cop acabada l'activitat requereix d'un merescut descans, però també d'un temps per a recuperar d'altres obligacions deixades de banda durant els dies previs. I això molts cops provoca que per descuit, o per manca de temps, o per les dues coses, hi hagi certes coses que se t'escapin, i en aquest cas, anar a despenjar una pancarta és una d'elles.

Malauradament aquest equip de govern no reconeix aquestes singularitats i particularitats que comporta el voluntariat, i estableix normes i terminis irreals i sense sentit, com el fet d'obligar a retirar una pancarta tres dies després de la realització de l'acte. Desconeixem si els Capgirats han estat advertits d'aquest fet (a Cal Gorina la policia els va advertir de l'obligació de retirar una pancarta el quart dia que estava penjada un cop passat l'acte), si s'ha iniciat un procediment sancionador, si gaudeixen d'algun privilegi o algun tipus d'exempció al respecte, o simplement no s'ha fet res i des del govern es mira cap a una altre banda o ni se n'havien adonat. En tot cas, la voluntat d'aquest escrit no és el de perjudicar els Capgirats, sinó de posar de manifest la incongruència d'una normativa feta d'esquena a la realitat del nostre poble, amb l'únic afany de recaptar diners i desgastar aquells projectes alternatius o contraris als interessos de l'equip de govern. Això si, cal destacar que dins la norma es contempla que durant les campanyes electorals tot és excepcional, i no només això, sinó que a més, destinem recursos municipals a incrementar els punts on posar propaganda.

Una mostra més de la forma partidista i interessada de governar del PSC de Castellar. Des de L'Altraveu aprofitem aquesta anècdota per denunciar una ordenança de civisme injusta, irreal i inútil, i exigim que rectifiquin i modifiquin tots aquests punts absurds que van en contra dels vilatans de Castellar i les seves entitats.

I que visquin els Capgirats! Pit i cuixa!