dimarts, 7 de gener del 2014

Multar els bancs amb pisos buits sempre ha estat possible

Marc Serrà, Dani Sagrera, Elisenda Alamany i Xavier Bella, darrers regidors de l'Altraveu
L'Ajuntament de Castellar del Vallès multarà els bancs, promotors i immobiliàries amb pisos buits. Aquesta mesura ha estat una de les reivindicacions de L'Altraveu des que som treballant a l'administració local. Celebrem aquesta mesura tot i que ens sorprèn tenint en compte que propostes en aquest sentit sempre han obtingut el vot en contra del PSC a Castellar. Fa dos anys, per exemple, L'Altraveu proposava que s'incrementés l'impost de béns immobles (IBI) als pisos buits amb voluntat d'especular. Una proposta ajustada a llei i que calia engegar amb convenciment ja que el poble comptava amb 827 habitatges buits. Aquesta proposta mai va tirar endavant i va ser titllada d'”impossible” per part de l'equip de govern local. Per què ara, i no abans? En política d'habitatge cal que es tinguin en compte les aportacions dels grups locals, més que no pas anar a remolc del que altres amb més decisió política fan a consistoris veïns.

Multar els bancs amb pisos buits sempre ha estat possible tal com es demostra ara. La diferència és que altres ajuntaments han estat prou valents per liderar la iniciativa, gràcies a la pressió dels moviments socials, mentre que a Castellar no hi ha hagut mai voluntat de col•laboració en un aspecte que des de la nostra candidatura creiem que és important. No és temps de medalles, fa anys que som en un moment d'emergència social. És temps de teixir complicitats i de treballar conjuntament. Des de l'Altraveu vetllarem perquè aquesta acció de govern anunciada sigui veritablement rotunda.

Articles relacionats publicats a l'Actual

03/01/2014

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hi ha un comentari curiós de resposta del regidor Canalís al seu blog, on diu que lo que demanava l'Altraveu no era ni és legal. Per què, doncs, en aquell moment no van dir que ells estaven treballant en aquest sentit? Si sabien que lo que proposàveu en aquell moment no era factible, com és que ells no deien lo que sí que es podia fer i, segons sembla, estàven intentant fer? O és que estaven més despistats que un pop dins un garatge?