dimecres, 30 d’octubre del 2013

Perquè ens ignoren?

Aquesta setmana s'han aprovat els pressupostos municipals pel proper 2014 amb els únics vots a favor de l'equip de govern. En el ple de debat dels pressupostos, l'equip de govern ha ignorat completament la nostra intervenció, no contestant a cap de les preguntes formulades i ni tan sols rebatent els motius que han portat a L'Altraveu a votar en contra dels pressupostos presentats.

Els motius pels quals no ens semblen uns bons pressupostos és perquè es destina un 20% del pressupost al pagament del deute i els interessos amb els bancs. Alhora, no es millora cap altra partida ni servei respecte l'any passat, però en canvi, la majoria de les taxes pugen un 2%, inclòs l'IBI que ja porta un increment acumulat en els últims 2 anys de més del 20%. O la nova pujada de la factura de l'aigua que s'incrementa entre un 4 i 10% per al 80% dels castellarencs que viuen al nucli urbà, per a poder pagar el milió d'euros que devem a la companyia subministradora per les obres de connexió amb la xarxa Aigües Ter-Llobregat, una obra faraònica que s'està demostrant completament innecessària, ja que no s'està utilitzant. Entre d'altres qüestions des de L'Altraveu vam preguntar si repetir el mateix pressupost que l'actual, amb l'única diferència de l'augment de la càrrega fiscal que han de suportar els castellarencs, era la millor solució per resoldre els problemes d'atur, pèrdua d'habitatge i dificultats per accedir a aquest dret, falta d'ingressos, tant per part del consistori com per a moltes famílies, o simplement per a millorar la qualitat de vida dels castellarencs. Totes aquestes preguntes només es van respondre amb el simple gest d'aixecar la mà a l'hora de les votacions.

Aquesta manca d'explicacions als vilatans de Castellar demostra, o bé la falta d'arguments per rebatre el nostre discurs, o bé una supèrbia i una falta de respecte cap a les opcions polítiques de l'oposició, que no ajuden a la millora de la democràcia, i a l'establiment d'una confiança vers la política per part de la ciutadania. Des de L'Altraveu seguirem demanant explicacions, perquè creiem que és un deure del govern escoltar i donar comptes a tota la ciutadania de la seva acció i de les seves prioritats.

Finalment, des de L'Altraveu no trobem justificat prioritzar en aquests moments el pagament del deute, contret per una mala gestió política per part de tots els partits polítics presents a la institució durant l'època de vaques grasses. No creiem que sigui de justícia, fer pagar ara a tots els vilatans, les aspiracions de grandesa del passat. Cal començar a trencar amb aquesta pesada herència, per a poder superar aquesta enorme estafa on estem ficats.
 
 

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No ho sabeu que qui calla, otorga? Vol dir que consideren que teniu raó, peró no us la poden donar. No tenen arguments per rebatre lo que els dieu i, per dintre, ells us donen tota la raó, peró no poden parlar perquè entrarien amb contradiccions amb el seu partit.és tan bruta la política, que permet aquestes situacions; tu pots tenir tota la raó, peró el partit no te la pot donar. ÉS FASTIGÓS. Gràcies per lo que feu.

Anònim ha dit...

Hi ha algun personatge que en el seu bloc us contesta. No ho fa en el ple, ni en públic, peró ho fa en la seva intimitat.

Anònim ha dit...

El bloc del Sr. González:
Aquest regidor, que presumeix de parlamentari i es diu enamorat de la política local, té un bloc on de tant en tant insulta i menys té a persones del municipi que participen activament de la política local.
Totes les persones que han fet de portaveu per l'Altraveu tenen el seu post amb els insults corresponents.
Ell ho sap tot i es creu amb aquest dret que de fet ja exercia quan era a l'oposició.
Ell és el salvador dels seus intocables regidors i càrrecs de confiança, que sempre ho faran tot bé. Algunes veus diuen també que mana més que l'alcalde de Castellar.
Com que en el seu bloc no es pot opinar gratuïtament, deixo el comentari aquí, lamentant que a Castellar haguem d'aguantar exparlamentaris mediocres que es creuen els millors en la política local. I així anem.

Anònim ha dit...

Ha canviat la paraula imbècil per la de brètol en qualificar els que diu que insultàven als regidors i als càrrecs de confiança. Aixó demostra que algú li ha tocat el "crostó". Aquest "senyor" és impresentable, i en els Plens es comporta com un maleducat, i, lo més greu, amparat per l'alcalde i la resta de regidors del seu partit. No seria possible recollir signatures pèr tal de que aquest tipus haguès de dimitir? Ja n'hi ha prou, collons, d'aquest Pepe impresentable.

Anònim ha dit...

Les dimisions s'haurien de demanar per coses greus, per manca de responsabilitat política. Fer el pallasso s'hauria de tolerar i en tot cas el problema és pel partit que té un individu d'aquests.
Potser és un mal educat però igual és un bon polític.

Anònim ha dit...

El consideres un bon polític un personatge que pel sol fet de pensar diferent d'ell ja et mereixes insults i tot lo que convingui? D'aixó en dius un bon polític? Només has d'escoltar en els Plens quan li toquen la fibra: BORDA!!!!, potser l'alcalde li hauria de posar el morrió com manen les ordenances, collons.