dijous, 12 de setembre del 2013

Diada de Festa Major

 
Ja ha passat la Festa Major i una nova Diada històrica de l'11 de setembre. Els dos fets han tingut en comú l'enorme participació ciutadana, organitzada i mobilitzada de forma individual però també, i sobretot, des de diferents entitats i col•lectius, que lluiten al dia a dia, per a la construcció i reivindicació d'estructures de poder i autonomia popular.

Hem viscut a Castellar una Festa Major on la majoria dels actes han sigut organitzats per entitats del poble. A Castellar el teixit associatiu és més viu que mai, però calen polítiques valentes per a seguir recolzant i impulsant aquest teixit. Per molta crisi que tinguem, no podem permetre'ns perdre aquesta font de vida, cultura i autèntica participació popular, que és el que dóna sentit, vida i personalitat a un poble.

I un any més hem tingut una Diada que ha tornat a ser un clam d'una voluntat popular de llibertat, expressada amb claredat, contundència i sense complexos ni matissos. Aquesta demanda impulsada des del poble i per entitats i col•lectius amb anys de lluita i reivindicació, no pot ser ara patrimonialitzada per ningú, i menys encara desdibuixada amb l'excusa de legalitats que no respecten el principi més elemental de la democràcia, el dret a decidir.

Una vegada més, el poble pren les regnes del seu destí, marca el camí que vol seguir, i no se'l pot aturar ni intentar enganyar. Cal recolzar-lo i acompanyar-lo des de totes les institucions, amb tots els mitjans i fins a les últimes conseqüències. Per això des de L'Altraveu reclamem, des dels nostres inicis, polítiques actives de participació ciutadana, per escoltar i fer valer la voluntat popular a Castellar, aconseguint un poble on tothom es senti integrat i responsable del seu present i futur.

Mai s'ha aconseguit cap dret obeint lleis injustes o a base de reglaments i ordenances. Un poble es construeix des del carrer i amb la màxima implicació de la seva gent. És l'hora del poble, a Castellar i als Països Catalans.