dimecres, 22 de maig del 2013

Construir més en un mercat saturat - Revisió del Pla General (II)

 A l’agost de 2010 la Generalitat va otorgar 1,67 milions d’euros per a la redacció de plans urbanístics a repartir entre 73 municipis (entre ells Castellar). El govern socialista de Castellar s’hi acull i diu que amb la revisió del pla general podrem repensar-ho tot: àrees residencials estratègiques (ARE), Can Bages, Catàleg de Béns, Molí d’en Busquets, Rieral, infraestructures de comunicació...

El calendari de les ARE preveia la licitació de les obres dels nous equipaments (trasllat del camp de futbol i els nous equipaments de les ARE) pel primer trimestre de 2010 i el lliurament de les claus dels 591 nous habitatges a principis de 2013.

Les ARE es van presentar l’any 2008, quan la crisi ja era evident, i es van aprovar amb tota l’oposició en contra, només amb el vot favorable del regidor no adscrit (altrament dit trànsfuga); no era comprensible construir més habitatge en un mercat saturat i amb un excedent molt gran d’habitatges buits ni tenia cap sentit pensar amb el trasllat del camp de futbol.

La setmana passada explicàvem que després de la presentació de l’avanç hi ha molts dubtes sobre l’aprofundiment real de la Revisió del Pla General, com ara la promesa de fer el catàleg de béns patrimonials. Ara també sabem que l’informe que ha emès la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat, diu que el “POUM que es tramiti haurà de respectar l’ordenació fixada pel Pla director de les àrees residencials estratègiques del Vallès Occidental”. Això vol dir que serà complicat replantejar les propostes d’ARE (construcció de més habitatges) des de Castellar. Quin és l’interès de la revisió del Castellar del futur si no es podran tenir en compte les propostes que prenen en l’àmbit local?.