dissabte, 16 de març del 2013

Ens vam equivocar


El ple municipal de 6 de novembre a Castellar debatíem un seguit de propostes de L’Altraveu sobre el pressupost municipal 2013. Una d’aquestes feia referència a l’increment d’ingressos mitjançant la priorització de despeses, on crèiem que els 100.000 euros anuals que adrecem als càrrecs de confiança no són una prioritat per al nostre poble. El debat es va encendre arribant a paraules completament fora de to del regidor del PSC, Pepe González. En l’acta d’aquest ple cap de les seves paraules van quedar reflectides i vam reivindicar que calia ser fidel al que havia passat. L’alcalde va comprometre’s públicament dient que aquelles declaracions serien aportades tal i com havien estat expressades, ja que el ple és l’òrgan de màxima representativitat del poble. Amb aquesta garantia, L’Altraveu va votar a favor d’aprovar l’acta. Un mes més tard, l’acta seguia sense reflectir res del que va passar aquell ple i vam procedir a denunciar aquesta falta de transparència al Síndic de Greuges. Aquesta setmana aquest organisme resolia en contra de la nostra interpretació del fet. És per això que lluny d’amagar la seva resolució volem explicar a la ciutadania quin va ser el nostre error. La resolució al•lega que el problema va ser aprovar l’acta quan no hi estàvem d’acord, encara que l’alcalde s’hi comprometés de viva veu a canviar-la i quedés enregistrat. També afegeix que no hi ha necessitat de transcriure literalment cap intervenció si el regidor en qüestió no ho vol, cosa que trobem paradoxal, ja que si el regidor diu una cosa que el compromet, òbviament censurarà la seva intervenció perquè no en quedi ni rastre. Tanmateix, la necessitat o no de transcriure literalment és potestat del secretari, i no voler accedir a una petició legítima d’un grup de l’oposició és posar pals a la transparència i a la honestedat institucional.

Ens vam equivocar confiant en la paraula de l’alcalde i ens hem sentit enganyats. En conseqüència a aquesta falta de confiança i sentit democràtic i perquè creiem que s’ha de seguir vetllant per la fidelitat a l’esperit de debat viu que es produeix al ple per part de les diverses opcions polítiques, a partir d’ara L’Altraveu es negarà a aprovar qualsevol acta de ple.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No us podeu refiar dels que van donant copets a l'esquena peró que obeieixen als que no han d'obeir, i llavors és quan es transformen. L'alcalde és un calçaces, que per molta voluntat que hi posa, hi ha un regidor que el té collat, o, almenys, és totalment el que sembla.

Anònim ha dit...

us sentiu enganyats i la ciutadania es sent enganyada, prou censura!!