dijous, 31 de gener del 2013

On és la transparència?


En el ple municipal del passat 27 de novembre, es va portar a votació l’acta corresponent al ple anterior en la qual hi mancaven frases i expressions dites per regidors de l’equip de govern. Des de L’Altraveu vam fer notar aquestes irregularitats en junta de portaveus i l’Alcalde, en el Ple es va comprometre a que quedarien arreglades. Tal com havíem quedat, vam fer arribar al secretari la part dita en el ple i que no es reflectia a l’acta, i la nostra sorpresa va ser la resposta del secretari dient que l’acta era un “resum” del que es deia en el Ple, i que només havia de constar de forma literal si ho demanava l’interessat.

Pensem que és un exercici de cinisme, proclamar la transparència d’aquest ajuntament davant dels ciutadans i no acceptar una translació literal del que es va dir en un document oficial. Perquè un òrgan com el ple municipal, on el que s’hi diu no quedi reflectit correctament a l’acta, perd credibilitat, perd transparència, i redueix el nivell de democràcia. Perquè el secretari d’aquest ajuntament és el secretari municipal, no el secretari del partit que governa. Tots els treballadors d’aquest ajuntament treballen per a tots els ciutadans, i aquests volen saber què es va dir en el Ple, no un resum. És únicament una qüestió de voluntat el voler reflectir realment allò que es va dir, allò que va passar. La resta és obscurantisme, és amagar i no responsabilitzar-se del que es diu i el que es fa. Pensem a més, que és inadmissible que, l’alcalde s’hi comprometés en el ple i hagi quedat en paper mullat.

Si el que volien era minimitzar els exabruptes d’un regidor, si el que volien era amagar la mala imatge, han aconseguit el contrari. Des de L’Altraveu hem presentat una queixa al síndic de greuges, que vindrà a Castellar el proper 5 de febrer. Li hem fet arribar l’acta i la gravació del Ple feta per Ràdio Castellar. Mentre aquest no es pronunciï, L’Altraveu votarà en contra de l’aprovació de qualsevol acta que es porti en el Ple municipal de Castellar. Perquè el que allà s’hi diu és posat en dubte. Creiem que no és gens sa des de un punt de vista democràtic, que un grup municipal es vegi forçat a votar en contra de l’aprovació de l’acta d’un ple. No és sa per la institució i per el que representa. Els ciutadans es preguntaran on és la transparència que tan pregonen, on és la l’autèntica democràcia en aquest ajuntament. I no sabrem què respondre’ls-hi.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Potser el secretari no sap escriure el llenguatge del gos quan borda.