dimarts, 10 de juliol del 2012

Cinquena bicicletada popular pel Vallès


El proper diumenge 15 de juliol, les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), organitzen la tradicional bicicletada popular pel Vallès. Amb el punt d'origen a les diferents poblacions on les CAV tenen representació, aquest any farem ruta fins a Rubí, al bosc de Ca N'Oriol, on gaudirem d'esmorzar, begudes i un obsequi de record. Amb un recorregut planer i a ritme de passejada, reivindicarem l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, saludable, eficient i ràpid per a moure's per dins els nostres pobles i ciutats, però també per a desplaçarnos entre municipis i per arribar als nostres llocs de treball.

Des de les CAV treballem i reclamem una major potenciació de la bicicleta des de les institucions públiques, amb la creació d'espais i vials adequats i segurs per al seu ús, continus i ben comunicats dins i fora de les poblacions amb el transport públic, els serveis i centres d'interès i els polígons industrials i zones residencials. La jornada del proper diumenge és una reivindicació per aconseguir una xarxa de vies verdes entre pobles, que permetin als seus ciutadans disposar d'una alternativa al vehicle privat.

Si ens creiem les polítiques mediambientals i volem realment complir amb els objectius marcats de reducció de la contaminació en diferents tractats internacionals, és hora de començar a aplicar mesures reals i valentes. A les CAV creiem fermament que el transport de les persones passa per una combinació de la bicicleta i el transport públic.

Us convidem doncs aquest diumenge 15 a les 9:00 del matí a la Plaça Major de Castellar del Vallès, a les 9:30 a la Plaça Doctor Robert de Sabadell, a les 10:00 al Parc del Riu Ripoll a Ripollet i a la mateixa hora a Barberà del Vallès a la Plaça de la Vila. Des de Cerdanyola sortiran a les 10:30 de la Plaça Abat Oliba i a Badia del Vallès, a la mateixa hora des de la Plaça de la Sardana. Està previst que cap a les 11:00 travessem Sant Cugat pel Parc de la Pollancreda, on els companys de la CUP-Sant Cugat i UASC han col·laborat amb el recorregut per dins la seva població. Finalment arribarem a Rubí a les 11:30 pel Parc de Can Sant Joan, on farem un recorregut pels seus carrers fins al Parc de Ca n'Oriol. No cal inscripció per a participar i és totalment gratuïta i oberta a tots els públics. Només cal presentar-se al punt de sortida més proper i pedalar fins al final.

En defensa del camins, les vies verdes i els carrils bici, vine a la biciletada!