dilluns, 21 de maig del 2012

En defensa d'una escola pública de qualitat

Les retallades imposades a ensenyament afectaran durament a la qualitat del sistema educatiu ja que s'enduriran les condicions laborals del professorat així com hi haurà una disminució de recursos humans per atendre els casos de diversitat, la manca de substitucions per cobrir el professorat de baixa, la precarietat dels mestres interins o l’augment de ràtio als centres, entre d’altres, amb tot el que suposa la massificació d’alumnes a les aules.

Els centres de Secundària, greument afectats per la manca de recursos econòmics suficients per garantir el seu funcionament, veuran agreujada la seva situació per un increment d’alumnes a cada grup-classe i per altres mesures que busquen abaratir costos i no pas garantir un sistema educatiu equitatiu que ofereixi la igualtat d’oportunitats a tots els sectors socials.

Un altre fet especialment greu és l’incompliment sistemàtic de les diferents administracions de les seves obligacions i que té una repercussió directa en el manteniment de les subvencions necessàries per garantir la continuïtat de serveis bàsics, com ara les escoles bressol municipals i les escoles de música com Torre Balada, que veuen com la disminució pressupostària assignada qüestiona la seva continuïtat.
L’objectiu final d’aquestes agressions és degradar l’ensenyament públic de tal manera que resti definitivament subordinat a l’ensenyament privat, com a xarxa subsidiària i assistencial. Es pretén, alhora, elititzar l’ensenyament universitari, barrant-hi l’accés als fills i filles de famílies treballadores, i liquidar drets laborals dels treballadors i treballadores de l’ensenyament (salari, horari i calendari, baixa per malaltia, substitucions, massificació d’aules, aviat vindran amb les pensions...). És per això que aquestes mesures ens toquen a tots i a totes.
Els membres de L'Altraveu participaran de la convocatòria feta per demà i convida tothom que ho faci per seguir demostrant l'aposta que cal fer en l'educació, ara més que mai, en un sistema en crisi.
L'Altraveu-Candidatures Alternatives del Vallès