divendres, 27 d’abril del 2012

Què ens diferenciarà dels estats autoritaris?

Castellar del Vallès, 13 de setembre de 2003
“He tingut un somni”.
Vivia en un país on la gent tenia dret a manifestar-se pacíficament sense que els mossos d’esquadra els desallotgessin violentament de la principal plaça de la capital. 

Vivia en un país on els estudiants valencians de batxillerat podien expressar les seves opinions pacíficament sense que la policía nacional els agredís violentament. 

Vivia en un país on la policia, per tal d’anar a cercar un grup reduït de persones que intentaven destrossar uns grans magatzems, no travessava a cops de porra una manifestació ciutadana pacífica en un dia de vaga general. 

Vivia en un país on la policia era competent alhora d’aïllar els grups violents, i que per fer-ho no passava per sobre dels drets civils.

Vivia en un país on el cap dels mossos d’esquadra no s’atrevia a dir que no existia la resistència pacífica, i demostrava ser una persona més llegida coneixent que Martin Luter King o Gandhi havien mostrat feia molts anys el que significava la resistència pacífica.

Vivia en un país on el Conseller d’Interior era capaç de diferenciar la majoria pacífica, que manifestava els desitjos per un món millor, de la de grups reduïts amb actituds violentes.

Vivia en un país on el Ministre de l’Interior, amb claca de mans del Conseller d’Interior, seria capaç d’aturar els grups violents amb les lleis que tenia. Que no li caldria modificar-les i considerar il•legal la resistència pacífica. 

Vivia en un país on el somni de Luter King no el duria a la presó 2 anys per manifestar-se i resistir-se a les injustícies pacíficament.

He tingut un somni?