dimecres, 9 de novembre del 2011

Cap a una fiscalitat més justa

Des de L'Altraveu volem fer pública la nostra valoració del ple de novembre on es va portar a aprovació el pressupost municipal i el PSC va aprovar en solitari un apujament d'impostos i taxes.
Des del nostre grup municipal hem elaborat mesures per avançar cap a una fiscalitat més justa i hem volgut engegar un procés de diàleg per arribar a acords que milloressin la proposta inicial d'increment de l'IPC+3% sobre l'Impost de Béns Immobles, o l'apujament de la taxa d'escombraries en un 10%.
Nosaltres mai no ens sumarem a la demagògia populista sobre la fiscalitat municipal. Per això, a banda del sentit del nostre vot, hem seguit treballant de cara a incidir en la pressió fiscal per alleugerir-la a les rendes més baixes i incrementar-la sobre les més altes. Hem plantejat mesures com el recàrrec del 50% de l'IBI per als habitatges desocupats, els incentius per posar l'habitatge en lloguer públic i l'incentiu per tenir un contracte d'arrendament que blinda els inquilins d'un possible encariment del lloguer, també hem volgut establir criteris de renda per a les famílies nombroses i monoparentals. 
Referent a la taxa d'escombraries, també creiem que haurem de començar a estudiar fórmules noves que no passin per repercutir el cost total del servei sobre el ciutadà, apostes valentes de reciclatge, potenciació de la deixalleria, estudiar el porta a porta a zones concretes del municipi, etc. 

No acceptem que la interpretació actual de la legalitat sigui una cotilla que no ens deixi tirar endavant polítiques de justícia social, com ara bé el reglament dels habitatges desocupats. Hem de fer política i per tant, cal valentia per qüestionar la legalitat quan aquesta és injusta. Només així aconseguirem canviar la societat. En conseqüència, el nostre grup ha votat desfavorablement la proposta del govern, que tot i haver millorat tímidament respecte de la inicial, ens ha semblat insuficient per donar-hi el vist-i-plau.

8 comentaris:

Roger ha dit...

Si l'edifici pantalla torna a ser gestionat per l'Ajuntament, com va dir la regidora de l'Altraveu, quans diners li custarà al municipi?

L'Altraveu ha dit...

Roger,

Gestionar les activitats d'aquest equipament costen a la vora de 90.000 euros, més el sou de la regidora encarregada, Anna Mármol, que podràs trobar a la pestanya de la dreta d'aquest web "retribucions regidors/res". Al marge de si pensem que aquestes activitats estan bé o malament, si responen a la demanda de Castellar o no, creiem que és positiu que la gestió sigui pública, els ingressos també ho seran i la contractació laboral pot ser més garantista dels drets dels treballadors, fomentant l'ocupació del nostre poble. L'externalització d'empreses també es paga amb els nostres impostos.Per tant, el model de gestió pública pensem que és un model que cal seguir fomentant perquè ens estalvia diners i perquè l'eficàcia a l'hora de donar respostes i assumir responsabilitats de cara al ciutadà també és més òptima. Una altra cosa és si creiem que en aquell context calia aposta tan fort per un projecte que ens deixa una hipoteca difícil de cobrir. En això no estem d'acord amb l'equip de govern.

Anònim ha dit...

El sou de la regidora encarregada teòricament és imputable a la gestió pública del Mirador, però a la pràctica tots sabem que no és així. Tots hem vist com s'han assignat les regidories (s'han creat càrrecs que abans no existien; no es pot entendre de cap manera, en context de contenció de la despesa, que hi hagi un nen de 20 anys fent de regidor adjunt de quatre tonteries i cobrant més de 1000 euros al mes), i tots sabem que si no estan en un lloc, estaran en un altre, però el sou no el tocarà ningú.

Anònim ha dit...

Estan fent polítiques contra l'atur, és a dir col.locant i recol.locant tots els seus amics allà on poden per tal que no és quedin sense feina.

Anònim ha dit...

Intervenció valenta. Lluny de populisme i simplisme. Per això els socialistes estan tant enfadats. Resposta intel.ligent a la seva acció (des)política. Continuisme respecte al desastre convergent anterior.

Anònim ha dit...

M'atraveixo a dir que el govern "socialista" d'aquest poble fa una fugida endavant, intentant minimitzar la greu situació de crisi que viu el poble. Continuen creient amb un model de municipi caduc i sense cap mena de visió de futur.

Anònim ha dit...

Hi ha qui en el seu blog dóna lliçons de coherència; encara recordo tots els comentaris que tenieu penjats a les parets, a l'entrada del local del Passeig 142 on els socialistes, inclosos l'alcalde i el que dóna lliçons, opinàven de Can Bages quan estaven a l'oposició. Desde que estan al Govern, han mostrat una coherència total en aquest assumpte. Sembla que els falla la memòria o ja repapiegen.

Anònim ha dit...

però quin és l'aprofitament que hem obtingut de Can Bages?
A l'any 2011: 25 milions d'euros de deute viu a l'Ajuntament de Castellar del Vallès.