dijous, 27 d’octubre del 2011

El camí del riu

La foto és del 10 de juliol de 2011, els ponts ja no hi eren

Fent el camí del riu des de Can Barba fins al Molí d’en Busquets podem observar que en diversos trams no hi ha els ponts per poder travessar el riu a peu. Això és degut a que des dels aiguats de l’any passat els ponts de fusta que travessen el riu Ripoll han estan destruïts per la força de l’aigua. Un dels ponts, el que està prop del gual d’en Boà, ha estat arreglat per algú perquè de manera precària es pugui seguir travessant anant a peu, però des del mateix gual d’en Boà no hi ha cap tipus de passera per travessar i en el gual del Molí d’en Busquets el pont de fusta que hi havia va quedar arrasat per l’aigua i ara esta abandonat i quasi soterrat per la vegetació.

Amb aquestes circumstàncies, fer el camí del riu caminant és gairebé impossible. Ni tan sols en època de poques pluges com ara es poden travessar els guals sense mullar-se. El camí per tant només es pot fer amb bicicleta i o vehicle a motor. Des del nostre grup municipal hem defensat sempre la regeneració de la zona i la promoció i adequació del nostre rodal i especialment del camí del riu, camí molt transitat per castellarencs, de gran bellesa paisatgística en alguns trams.

Sabem que en l’estat de l’economia municipal no es poden fer grans despeses, però creiem que tornar a habilitar els ponts de fusta no ha de costar tant. En aquest sentit, a més creiem que es pot intentar optimitzar esforços i que tallers de formació que existeixen a la vila, com per exemple el taller de soldadura potser hi podria col·laborar. Quan falten recursos és qüestió de posar-hi idees i imaginació i no quedar-se en la inacció i deixadesa dels darrers mesos.

En el darrer Ple municipal, L’Altraveu ha demanat que s’arreglin les passeres dels guals del camí del riu, especialment en els trams del Molí d’en Busquets i del gual d’en Boà. Esperem que no quedi en l’oblit.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Idees e imaginació? Qui voleu que ho posi? Els regidors? Prou feina tenen entre controlar l'Actual, mirar de que l'edifici del Mirador serveixi per quelcom, a més que suposo que estan fent números per com han de pagar el manteniment d'aquest "edifici pantalla", que l'antic ajuntament tingui una altra activitat diferent al Casal d'Entitats, així tenen distret al personal fent trasllats,... a més a més, l'alcalde està en plena dedicació a la Diputació, per tant, no pot pensar per al poble. Vol dir que poca cosa sortirà del cap d'aquests apoltronats. Sort que hi sou vosaltres i doneu idees. Lo fotut, és que no sé si us faràn cas, ja que aixó cou molt, haver de fer lo que diuen quatre arreplegats de l'altraveu. Ànims i endavant!!!

Pere