dimarts, 30 d’agost del 2011

Proposta d'acció davant les retallades en sanitat (Moció presentada per discutir al Ple de setembre)

MOCIÓ PER PART DEL GRUP MUNICIPAL L’ALTRAVEU PER CASTELLAR. PROPOSTA D’ACCIÓ DAVANT DE LES RETALLADES EN SANITAT QUE AFECTEN CASTELLAR DEL VALLÈS

Atès que la Generalitat ha retallat un 10% en el pressupost de la sanitat fent que es redueixi 1.000 milions d’euros en el capítol de la despesa sanitària.

Atès que això fa que tots els hospitals presentin un pla de xoc per aplicar aquest retallada afectant la qualitat assistencial d’aquests equipaments, que es tanquin molts CAP durant el mes d’agost i el tancament de molts Serveis d’Urgències de manera total o parcial.

Atès que Catalunya és una de les comunitats que menys diners destina a sanitat, per sota de la mitjana de l'Estat i molt per sota de la mitjana d'Europa. El dret a la salut és un dret bàsic i constitucional, i no podem permetre retallades en drets socials bàsics que han costat tant d'aconseguir.

Atès que no podem acceptar resignadament que amb l'excusa de la crisi tornem als temps en què els que tenien diners es podien pagar una bona assistència i els altres havien d'anar a la beneficència. La salut no ha de ser un negoci: volem una sanitat pública i de qualitat.

Atès que la mobilització ciutadana amb ocupacions a cinc CAP del Vallès, entre els quals es troba el de Castellar del Vallès, mostra la defensa i la demanda que els poders públics han de fer front de manera urgent a aquesta situació.

Atès que alguns ajuntaments, com és el cas del Figaró, han disposat els recursos de l’ajuntament per pal·liar aquest atac als drets bàsics dels ciutadans i com a mesura de pressió a la Generalitat. Cal que en aquest sentit, com a consistori ens plantem davant de les retallades. Els municipis són les administracions més ben situades per prendre decisions sobre serveis bàsics, donat el seu coneixement de la realitat local. El govern municipal ha de prioritzar, doncs, la salut pública respecte d’altres despeses previstes al pressupost municipal

El ple acorda:

- estudiar entre els grups polítics mesures concretes a prendre, reunint-se d’urgència, tenint com a primera prioritat la idea de contractar un metge durant les hores vacants.

- instar a l’alcalde a sol·licitar reunió amb el Departament de Salut, on assistiran regidors dels grups interessats, per anunciar la intenció de l’ajuntament de Castellar de tenir una postura al respecte.

- donar suport públic del consistori a l’ocupació ciutadana que s’està produint al CAP de Castellar.