dimarts, 5 de juliol del 2011

En defensa de la sanitat pública, també a Castellar.


La sanitat pública està en perill. La progressiva pèrdua del paper de l'atenció primària com a pilar fonamental de la sanitat, la reduïda participació del total del pressupost sanitari (per sota de la mitjana europea), les curtes plantilles i les excessives quotes d'usuaris per metge, donen com a resultat el deteriorament de la qualitat assistencial. A Castellar, hem de lamentar, a més a més, que a partir del dia 1 d’agost el Centre d’Atenció Primària deixi de prestar el servei d’atenció continuada, com a conseqüència del pla d’estalvi que ha impulsat el Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya.
Així doncs, després de més de 20 anys, desapareix el servei d’urgències en el CAP de Castellar dins d’aquesta franja horària de les 00 a les 8 del matí. Aquest fet comportarà la saturació dels serveis dels centres sanitaris de Sabadell, rebaixant la qualitat de l’assistència fins ara vigent.
D’altra banda, la Generalitat ha anunciat que es reestructurarà el Servei d’Emergències Mediques (SEM) 061, de manera que les dues ambulàncies que donen servei a Castellar només coincidiran durant quatre hores al dia.

Creiem que aquestes mesures són un atac directe a un servei de necessitat bàsic per a les persones i és intolerable que assistim a una progressiva privatització d’aquests serveis, a costa de la devaluació del servei públic. És per això que es fa una crida a la ciutadania perquè s’adhereixi a la campanya de recollida de signatures que s’engega des de l’ajuntament. Totes aquelles persones que ho desitgin poden signar el manifest i presentar-lo al Servei d’Atenció Ciutadana (Pl. del Mirador s/n) o bé omplir el formulari a www.castellarvalles.cat.

Tanmateix es demana que la ciutadania també se sumi a les mobilitzacions organitzades per les plataformes en defensa de la sanitat pública, entitats veïnals i col·lectius per la dignitat del servei públic, contra totes aquelles accions que vulnerin l’Estat del benestar. És cabdal que en la defensa dels serveis públics agents polítics i socials ens unim per una lluita urgent i necessària.