diumenge, 15 de maig del 2011

"som ciutadanes i no subdits". Avui, Gemma Ubasart.


Fa temps que es parla de la desafecció de la ciutadania envers la política. I crec que no és cert. Experiències com L’Altraveu i altres candidatures alternatives i populars, les consultes ciutadanes per la independència, les lluites en contra les retallades de serveis públics i per l’extensió de drets socials... i un llarg etcètera, em fan pensar que no es pot parlar de desafecció política sinó de desafecció en la classe política.
Des de L’Altraveu fem política. Perquè som ciutadanes i no subdits. Perquè volem dibuixar col.lectivament el nostre futur i lluitar per ell. Però assajem fórmules diferents a les que ens tenen acostumats partits polítics tradicionals i institucions públiques. Aquí i ara una altra forma d’implicar-se en la cosa pública és possible. Perquè el món que projectem juntes és molt millor que el que tenen en propietat unes quantes.
Estic convençuda que podem construir un Castellar més igualitari i democràtic, sempre que hi posem ganes i voluntat. No n’hi ha prou en resistir -qui dia passa any empeny-, cal imaginar, innovar, crear. Necessitem competència tècnica per sortir de falses neutralitats gestores o de discursos estrictamentes ideològics sense plasmació material. Però també ens cal una administració local valenta i que no es resigni davant les adversitats, ni tampoc davant dels “poderosos”.