dimecres, 25 de maig del 2011

Gràcies, i endavant


L’Altraveu expressa el més profund agraïment a tots aquells que han dipositat la seva confiança en nosaltres a les eleccions municipals. Enlloc de conformar-nos, hem treballat de valent per fer créixer el nostre projecte municipalista i ens consolidem com a tercera força política a l’ajuntament de Castellar del Vallès. La nostra és una candidatura sense professionals de la política, que pretén que la ciutadania participi activament de les decisions que es prenen en el consistori. Creiem que tan sols una societat civil organitzada, i per tant capaç de defensar els seus drets, pot tenir influència en les decisions polítiques. Qualsevol decisió política ens afecta com a vilatans, i per això, cal la nostra implicació per a que les decisions que es prenguin ens permetin construir un poble i una societat millors. La desafecció envers “els polítics”, sovint s’ha traduït en un passotisme que no afavoreix els interessos de la majoria, ja que deixa les decisions en mans d’uns pocs. Quan parlem de política, o participem i “la fem”; o som subjectes passius i “ens la fan”. Participar no vol dir únicament ser al consistori o en una formació política que concorre a les eleccions; es pot participar com a entitat o com a grup de veïns organitzat.
Demanar subvencions o demanar solucions a problemes concrets dels vilatans és també fer política. De fet, és la classe de política que permet utilitzar el poder per millorar el que ens envolta, i és molt diferent de la política que té com a únic objectiu el poder.
En els 4 anys que vénen posarem el nostre esforç en construir junts un poble millor, com hem fet fins ara. Seguim creient que cada dia hi ha més gent que vol fer poble i no que li facin. Ja som més de 900 castellarencs/ques que ho pensem.