divendres, 29 d’abril del 2011

"Ara els ajuntaments són trampolins". Avui, Xavi Arderius.

Molts partits polítics han anat perdent credibilitat i coherència.
La pràctica de la política dóna més la impressió d’estar supeditada a unes normes de màrqueting.
Això potser és molt evident a àmbit nacional, però malauradament a la política local també està passant. Ara els ajuntaments són trampolins que professionalitzen i perpetuen càrrecs en el món de la política.

No parlem de l’ús que es fa dels càrrecs de confiança o de com es fan algunes contractacions o de l’ús que es fa de recursos públics per mantenir-se al poder.
O l’ús populista i pervers que es fa dels consells de participació ciutadana, de la informació, de termes com pluraritat, educació, medi ambient, educació, salut...
Tot això genera desencís i com deia fa perdre la credibilitat i la coherència.

En els darrers anys veïns i veïnes de diferents municipis de Catalunya hem decidit organitzar-nos localment al marge d’aquests partits cercant fórmules pròpies per incidir en la política municipal amb més llibertat i procurant trobar el sentit comú de les coses a partir dels diversos punts de vista de la gent que participa a les diferents assemblees.

A Castellar, amb l'Altraveu ocupem un espai que ens ha permès incidir per promoure aquest sentit comú amb temes d’urbanisme, ciutadania, sensibilitat social, participació ciutadana, transparència, mobilitat sostenible, cultura, habitatge,etc.

Tota la feina compartida durant aquests 4 anys en diversos àmbits, amb encerts i errors, és el que ara m’estimula a continuar treballant per recolçar i continuar construïnt la proposta que representa l’Altraveu.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I també són menjadores.

Anònim ha dit...

si i tant, només cal recordar el que va fer aquest govern el març de 2009. L'alcalde va deixar les dues carteres d'esports i juventut i les va traspassar a dues regidores que estaven a mitja jornada. Elles van passar a cobrar jornada completa i l'alcalde va continuar cobrant el mateix. Això simplement es va informar a través d'una roda de premsa.

http://ignasigimenez.blogspot.com/2009/03/un-canvi-per-guanyar-eficacia-contra-la.html

Anònim ha dit...

He sentit en la tertúlia que van fer els grups polítics que amb càrrecs de confiança l'ajuntament s'ha gastat 400.000 euros, una vergonya!

Mauri ha dit...

La Diputació també podriem dir que és un trampolí?

M'han dit que ara l'alcalde guanyarà un 30% més del sou que es va reduïr un 10% (i que a sobre no era veritat).