dijous, 20 de gener del 2011

El Síndic insta a l'ajuntament a complir l'obligació d'informar de l'activitat municipal

Veure resposta Síndic
El Síndic de Greuges de Catalunya insta a l'Ajuntament de Castellar del Vallès a respectar l'obligació legal d'informació i difusió de l'activitat i acords municipals. La queixa que en el seu moment va formular L'Altraveu en relació a la publicació dels acords de les juntes de govern local ha tingut una resposta favorable per a l'agrupació.
El Síndic afirma que "no hi ha una obligació legal de publicar aquests acords" per part de l'administració però que l'argument que prenia l'ajuntament de Castellar al·legant l'empar a la llei de protecció de dades de possibles persones que podrien constar a les actes, "és extrema". Aquest òrgan que vetlla per la defensa del ciutadà insta a l'ajuntament a fomentar la informació municipal i dictamina que les conclusions que fa l'alcalde de Castellar del Vallès són massa "taxatives" i que "hi ha temes d'interès general que no es poden sostreure al coneixement dels ciutadans". Per això, "cal trobar recursos, solucions proporcionades que conciliïn els esmentats drets i deures".
L'Altraveu ha presentat cada any, des de la seva entrada al consistori, una moció al ple per la publicació de les actes de junta de govern local. El fet de dirigir-se a un òrgan com és el Síndic de Greuges de Catalunya i aquest dictamen favorable és un pas cap a la transparència i l'apropament de la política al ciutadà.

Veure resposta del Síndic

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'altra és que l'ajuntament ho acabi fent, no?

Elisenda ha dit...

Ara almenys no té excusa. El Síndic demostra que es tracta de voluntat política. Veurem, doncs, quina és la que mostra el PSC.