dimarts, 24 d’agost del 2010

Gestió erràtica

Entrada de la Sèquia Monar a la conducció soterrània que la menava al vapor

El regidor d’urbanisme i medi ambient, Sr. Canalís, ens ha donat mostres una vegada més de la política incongruent i erràtica que segueix l’Ajuntament de Castellar.
A finals del mes passat ens van explicar a tots els mitjans de comunicació locals que l’Ajuntament de Castellar havia signat un conveni amb el de Sabadell per la preservació de la Sèquia Monar, el canal d’origen medieval que creua el nostre municipi de nord a sud. Des de l’Altraveu ens felicitem d’una iniciativa com aquesta perquè creiem que tots els elements historico-patrimonials del municipi s’han de preservar i sovint hem proposat accions a fer en aquests temes. Tanmateix, el que no entenem és la política erràtica en la conservació d’aquests elements patrimonials. El regidor Canalís deia en el seu escrit (L’Actual nº 115) que “amb la voluntat de preservar tots aquests elements arquitectònics que expliquen una mica més la nostra història, considerem la sèquia Monar una peça clau del nostre patrimoni”.

Ateses les seves paraules, perquè no s’ha tingut aquesta voluntat de preservació des de l’inici del mandat? Perquè s’ha deixat destruir una altra “peça clau del nostre patrimoni” com era el Molí d’en Busquets? Hem de recordar que estudis arqueològics de les empreses Dracma i Ecoestudis ja recomenaven la preservació de la Sèquia Monar i també del Molí abans de que aquest fos destruït.
I en la mateixa línia, perquè s’ha deixat malmetre l’entorn d’un edifici arquitectònic originari del S. XVI com és el Mas de Can Bages? O perquè s’ha lapidat i destruït una part del torrent de Can Bages, d’un significatiu valor natural pel municipi? En definitiva, perquè en alguns cassos han escoltat l’opinió dels arqueòlegs i en d’altres no?
Aquesta política erràtica en matèria de conservació denota que no es té un interès real en la conservació del nostre patrimoni històric i natural i constata una vegada més que l’actuació de l’ajuntament es segueix basant en el “model paperera” que es fonamenta en anar decidint segons es van presentant les dificultats, sense criteri clar i sense una autèntica planificació, utilitzant la preservació d’alguns d’aquests elements de forma populista.

*Qui sap alguna cosa d'aquesta subvenció?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Segurament es pensen que salvant la Sèquia Monar ens olvidarem del Molí d'en Busquets, de Can Bages, del Camp de Futbol, del circuit de cros de les Pistes d'Atletisme, etc., etc., coses que s'han anat carregant, o es carregaràn, perquè no saben ni el que volen ni el que fan. Son tantes les contradiccions que han mostrat de quan estaven a l'oposició a ara que manen i ordenen, ja que no permeten ni un diàleg, ni escolten, que, per mí, ja han perdut el crèdit per tornar a manar en aquest poble. Tenen la desgàcia que han fet bons al Coromines i a la Gatell, que ja és dir!!!!