dimarts, 30 de març del 2010

Eufemismes

La política és plena d’eufemismes i el ple de la semana pasada va ser un bon exemple d’això. L’error de 3000 metres quadrats a l’hora de planificar sòl per a un equipament educatiu va ser batejat per l’alcalde com a "anomalia de caràcter cartogràfic". Un fet que forma part de la quotidianitat perfecta del sistema administratiu.
Això podria ser entès així, qui sap, si no portés afegit l’endarreriment d’una cosa tan cabdal per al municipi com és el tercer institut. Una afirmació que poc va tranquil·litzar la federació d’AMPES (allà presents) i L’Altraveu. Aquest neguit va fer que l’alcalde expliqués amb més detall quines són les responsabilitats que té govern local al voltant de la qüestió. L’ajuntament de Castellar només programa sòl educatiu i és el departament de la Generalitat qui estima oportú l’institut i l’ubica allà on s’ha requerit. L’explicació, lluny d’aclarir-nos alguna cosa, només ens fa veure que si és tan sols aquesta gestió la que ens pertoca és que som davant d’una actuació
incompetent per part del govern de Castellar.
Mai ha estat tan oportú negociar amb el departament, ara que l’encapçala el mateix partit que governa a Castellar. Si hem de fer front comú per l’educació, hi serem. Però caldria que tots accedíssim a la informació al mateix temps i que realment hi fóssim tots a l’hora de decidir. Una altra lliçó que suspèn el PSC de Castellar.