divendres, 5 de juny del 2009

Censos feudals i pisos de la Plaça Major


En el darrer ple l’Altraveu va preguntar què s’havia fet referent al cobrament de censos del Sr. Fontcoberta i en quina situació es trobaven els pisos aturats de la Plaça Major.

El Sr. Carlos Fontcoberta i Balaguer, l’amo del castell de Castellar, continua cobrant els impostos feudals als vilatans del municipi malgrat que en el Ple municipal de abril de 2008, i per unanimitat, s’instés a que en un període no superior de 3 mesos renunciés al cobrament d’aquests impostos medievals. En aquest acord també es va instar al Parlament de Catalunya per que modifiqui el codi relatiu als drets reials i per que aboleixi definitivament els drets censals. Així ,mateix es va instar al President de la Generalitat i al del Parlament de Catalunya, de moment sense efectes, potser caldrà cridar més fort.

Pel que fa als pisos de la Plaça Major la constructora va obtenir el permís d’obres incomplint l’ordenança municipal ja que les superfícies no s’ajustaven a la legalitat. L’Ajuntament, en comptes de fer canviar la superfície per cumplir a la llei, va admetre que se li canviés el nom a l’habitació que sobrava i es passés a dir traster. És a dir, va permetre fer trampa al promotor. Posteriorment, tot i les reiterades denuncies als plens que ha fet l’Altraveu, els promotors han continuant venent aquests pisos com si el traster fos una habitació. Mai han dit que fossin pisos d’una sola habitació. Per internet ja no es troba publicitat d’aquests, els promotors que els havien de vendre estan en concurs de creditors.

Ara a partir de la pregunta que vam fer en el darrer Ple hem sabut que les persones que van fer la paga i senyal per la compra d’aquests pisos, quan ja ha caducat el contracte que van signar, tindran serioses dificultats per poder recuperar l’aval que per llei se’ls hauria de retornar. Ara també hi ha pendent el compliment d’un decret recent d’alcaldia que ordena el desmuntatge de la grua per obres paralitzades ja que en aquests moments ningú assumeix la responsabilitat del que pugui passar amb aquesta grua.

Recordem també una vegada més els problemes que la construcció d’un mur sense seguir el projecte legalitzat han generat a l’Escola Immaculada., i que encara no s’han resolt.

Són molts els incompliments que s’han donat en aquesta obra. Al nostre parer la ubicació d’aquests pisos mai han estat un encert, a la Plaça Major ja n’hi ha prou de pisos. El regidor de projectes estratègics, Sr. Pepe González, una dia explicava que aquests pisos servirien per tapar als ja existents, un argument ben curiós ja que amb aquest criteri sempre estaríem construint edificis pertapar-se entre ells.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Cridar més fort o comprar-li's un sonetone als del Parlament.

Salut!