dijous, 21 de maig del 2009

Estem molt amoïnats

La situació dels centres educatius de la nostra vila continua sent un problema sense resoldre. Els membres de la comunitat educativa del CEIP El Sol i la Lluna van posar de manifest el passat dimarts la seva indignació per la situació que els està tocant viure. A la pèssima planificació de les places escolars que hem tingut a Castellar s'hi afegeix ara la manca d'atenció en la construcció d'aquesta escola. Els retards inacceptables i els problemes propis del terreny han fet aturar novament, i encarir encara més, les obres. Aquesta situació repercuteix directament al CEIP Sant Esteve que ja porta anys acollint provisionalment el CEIP Sol i la Lluna.

No podem entendre com el Departament d'Educació va acceptar ubicar l'escola en aquest indret. Si algun dia s'arriba a acabar serà, sens dubte, l'escola més inaccessible de Castellar, i la que més problemes de mobilitat portarà. La pluja ha provocat un greu esllavissament del terreny, i ara cal posar tots els esforços per resoldre de la millor manera i el més ràpid possible aquest problema per que l'obra no quedi més temps aturada.

D'altra banda és una gran injustícia la que està patint l'Escola Immaculada. Les esquerdes provocades per la construcció dels pisos de la Plaça Major a càrrec de la totpoderosa, però arruïnada, Tiferca han deixat l'escola en precàries condicions, sense poder utilitzar una part de l'edifici i condicionant de forma clara els seus projectes de futur. L'Ajuntament hauria d'haver fet costat clarament a l'Immaculada. L'escola a hores d'ara hauria d'estar ja totalment en condicions. No s'hi val a badar amb aquestes coses.

No anem bé. El tercer institut hauria d'estar ja en construcció si no volem tornar a passar per la massificació dels dos que ara tenim. Ja ningú recorda els greus perjudicis que tot Castellar va patir a causa de la indecent massificació de l'IES Castellar, fa uns anys?

Estem molt amoïnats per que les coses en aquest tema no sembla que millorin. I encara ens amoïna més que aquestes qüestions, tan importants per a la bona convivència ciutadana, no treguin la son als qui actualment estan governant.

3 comentaris:

Rafa Homet ha dit...

Bona tarda:
Acabo de veure amb molta alegria que heu corregit al vostre web les insinuacions sobre la seguretat dels terrenys de l'escola El Sol i la Lluna.
No és això el que surt a la premsa. M'imagino que es tracta d'una errada de la versió enviada.
Us demano si us plau que ho deixeu ben clar en un desmentiment o com ho creieu millor.
Hi ha pares i mares que han patit realment per aquesta inseguretat i des de l'AMPA hem tingut molta feina a convencer-los i tranquilitzar-los.
Si realment teniu informació que nosaltres no sabem, si us plau feu-la pública. Si no, no ho insinueu.
Gràcies.

L'Altraveu ha dit...

Benvolgut Rafa,
En el nostre escrit no insinuàvem res, simplement constatàvem un fet: el sòl no està en condicions per què segueixin entrant camions. Donem per fet, i no pot ser d'una altre manera i no caldria ni dir-ho, que quan l'escola estigui acabada tindrà totes les garanties de seguretat. Això ens sembla una obvietat.
No ha estat cap error el canvi en el text. Alguns pares, com tu mateix, ens han fet arribar que hi ha una certa preocupació en alguns pares per aquest motiu. Nosaltres, com que ja hi ha prous problemes per solucionar, hem optat per canviar un fragment que no pugui donar lloc a cap mena de mala interpretació. Les teories conspiratives ja estan prou extenses a la blogosfera castellarenca com per complicar-ho encara més. Potser no ens hem explicat prou bé i valgui aquest escrit per esmenar-ho. No hi havia cap doble lectura ni cap insinuació. Des de L'Altraveu tenim molt clar on som: al costat dels nens i nenes, de l'Ampa i tota la comunitat educativa del Sol i la Lluna. I amb això estem treballant.

Rafa Homet ha dit...

...bé, evidentment he interpretat el text de manera diferent a la que vosaltres plantegeu. Espero que només m'hagi passat a mi.
Coincideixo amb vosaltres en que hi ha prou problemes per solucionar i remetré al vostre comentari si algú fa la interpretació errònia. Només demanava un desmentiment i crec que queda prou clar.
Moltes gràcies.