divendres, 17 d’abril del 2009

25 d’abril: Construint municipi des dels moviments socials

Aquest abril se cel.lebren els 30 anys de les primeres eleccions municipals. Des de L’Altraveu, junt amb les Candidatures Alternatives del Vallès, hem cregut convenient posar sobre la taula l’aposta municipalista per part dels moviments socials catalans que s’ha materializat en l’articulació de candidatures alternatives i en el treball del moviment veïnal i ciutadà. La política municipal no s’ha fet només des de les institucions i des dels partits polítics tradicionals: els moviments socials han jugat i juguen un paper destacat. Sense aquest teixit social, avui possiblement no podríem estar parlant de molt avenços que s’han dut a terme al món local. És per això que hem organitzat una trobada el dia 25 d’abril que porta per nom: "Construint municipi des dels moviments socials. L’aposta municipalista del teixit popular 30 anys després de les primeres eleccions locals".

Aquesta trobada, oberta al públic, tindrà dues parts diferenciades: una primera de debats que es duran a terme al Casal Catalunya (al costat de la Pl. Catalunya) i una segona, més lúdica, amb sopar popular i concert dels grups DESECHOS i RAUXA a la Plaça Calissó. En els debats comptarem amb la presència de professors universitaris, regidors i regidores, així com també membres d’organitzacions socials i veïnals - persones vingudes d’arreu de Catalunya, com ara bé el País Basc i Madrid. El catedràtic de ciència política de la EHU-UPV, Pedro Ibarra, obrirà la primera taula titulada "Construint municipi des dels moviments socials". La segona taula, introduïda per l’investigador social Jordi Bonet, reflexionarà sobre l’aposta per la política local de col.lectius i moviments. La tercera i la quarta taula es dedicaran a dues temàtiques centrals per les nostres candidatures i moviments: el territori i el medi ambient (introduïda per Maties Serracant, geògraf i expert en mobilitat) i la justícia social (introduïda per Gemma Jaumandreu, sociòloga i experta en polítiques d’inclusió social).

El sopar popular anirà a càrrec de la cooperativa de consum castellarenca l’Economat. I pel que fa al concert, comptarem amb la presència del grup DESECHOS (exHechos contra el Decoro) banda madrilenya que barreja el rap, funky, ska reggae, rock o drum and base i el contingut social a parts iguals; i el grup sabadellenc RAUXA de rumba-fussió mediterrània que ofereix un còctel de rumba catalana, tradició llatina d’anada i tornada i cançó catalana.
Esteu totes i tots convidats. Us hi esperem!