dimecres, 15 d’octubre del 2008

Manifestar-se


Per a molts polítics, els ciutadans tenen un espai per fer sentir la seva veu només cada quatre anys. Això comporta que únicament quan s'acosten les eleccions val la pena escoltar-los o fer veure que se'ls escolta. Aquest és el sistema que impera en el món de la política dels partits, no cal fer res més ni preocupar-se per res més que ser molt simpàtic cada vegada que venen eleccions.


L'agrupació d'electors de L'Altraveu creiem que la participació ciutadana és clau a l'hora de gestionar una ciutat o un país. Fa uns mesos vam proposar al Ple Municipal la modificació del reglament per permetre la participació dels ciutadans al Ple, en determinades circumstàncies. Era un tema que no interessava massa. L’equip de govern junt amb el regidor trànsfuga es van encarregar de que no tirés endavant. No patim que, quan s’acostin les eleccions tots s'ompliran la boca de tan com creuen en la participació ciutadana.


La manifestació convocada per al diumenge dia 19 per la Plataforma Aturem Can Bages és un indicador d'aquesta necessitat de la ciutadania de fer sentir la seva veu, de que es tinguin en compte les seves opinions, d’anar més enllà dels interessos partidistes que normalment acaben passant pel damunt de les necessitats de la ciutadania.


Sortir al carrer per demanar que deixin de fer malbé els entorns forestals de la nostra vila, per demanar que deixin de fer créixer sense aturador aquest poble, per dir que estem tips de fer cues interminables a la carretera i que amb aquest polígon això serà encara més insuportable, per demanar que no transvasin aigua del riu Ter que està sota mínims, per demanar que no hipotequin el futur del nostre poble... sortir al carrer per demanar tot això és la única opció que tenim davant d'un sistema de partits polítics que només té en compte, i d'aquella manera, la veu dels ciutadans quan els interessa el seu vot.