dijous, 7 de febrer del 2008

El primer Ple del 2008 i les aportacions de L’Altraveu

En el Ple municipal del dia 29 de gener L’Altraveu es va oposar a la signatura convenis amb la UTE per a la reconstrucció de la pedrera de Vallsallent. L’Altraveu ha considerat que la proposta no presenta cap pla de restauració de la pedrera sinó més aviat la instalació d’un negoci de tractament de runes. Tal com va manifestar el regidor Francesc Centeno, “no té sentit esmerçar 35 anys més de perjudicis per tornar a deixar les coses com originàriament van ser. La idea de recuperació dels perfils i cotes originals sona a excusa per allargar tant com es pugui un negoci. Abans va ser el llarg negoci d’obrir el forat i ara el llarg negoci de tapar-lo. Si és veritat que volen recuperar la pedrera posin sobre la taula un veritable pla de restauració i en parlem.” El grup de L’Altraveu és ben conscient del benefici econòmic que reportaria a la hisenda municipal en aquest moment de penúria econòmica però també del preu que pagaria la ciutadania en forma de molèsties, trànsit de camions, soroll, etc. Una cosa no compensa l’altra. Aquesta proposta va ser aprovada només amb els vots de l’equip de govern i el del regidor no adscrit.
L’Altraveu també va oposar-se a l´aprovació provisional de la modificació de les normes urbanístiques el Pla General per que, tot i creure que són necessàries certes modificacions restrictives de les normes urbanístiques, la nova regulació municipal proposada queda encara molt lluny de les indicacions de la Llei d’urbanisme de Catalunya, i a més caldria fer un Pla especial per a les urbanitzacions.
Els regidors de L’Altraveu, un cop aconseguit el compromís del l’equip de govern de crear immediatament el Consell Local de Comunicació, es van abstenir en la moció presentada pel grup d’ERC on què es demanava l’aturada de l’edició del nou setmanari d’informació local. La regidora Gemma Ubasart va remarcar que la publicació del setmanari “ha començat amb mal peu, tant per la manera d’enfocar el setmanari, com en la reorganització a dit que s’ha dut a terme a l’àrea de comunicació”. La proposta dels republicans va ser rebutjada.
Les explicacions dels dos regidors de l’Altraveu van ser determinants per que el grup d’ERC retirés dues de les quatre mocions que van presentar. Una referida a l’estalvi d’aigua en la qual la regidora Gemma Ubasart va recordar al Ple que “Tenim una normativa europea en aquest sentit i és aquesta a la que nosaltres apelem. Preferim tenir com a referent Europa que l’Estat espanyol, sempre més avançada en aquestes qüestions”. La regidora va lamentar que aquests valors “no es van tenir en compte a l’aprovar el transvassament de l’aigua de la conca Ter-Llobregat. Un transvassament que només es justifica per la construcció del polígon industrial de Can Bages. Un polígon que no volem, i que no necessitem. ERC, PSC i CiU sou responsables de l’aprovació del trasvassament, i ara no entenem l’apelació als valors de la nova cultura de l’aigua per part del grup municipal d’ERC, que haurien d’haver estat presents en anteriors plens. Demanaríem que es deixés d’utilitzar el Ple com un camp de lluites partidistes.”
L’altra moció retirada versava sobre la instal·lació de plaques fotovoltaiques que, després d’una molt ben argumentada intervenció del regidor Francesc Centeno, va quedar en evidència la seva inoportunitat des d’un punt de vista tècnic i legal, malgrat que tots els altres grups estaven disposats a aprovar. En ambdues mocions l’equip de govern va comprometre’s a seguir treballant sobre aquests temes.
En la quarta proposta presentada per ERC referida a la creació del Pacte Local d´Infraestructures Educatives, els regidors de L’Altraveu van manifestar-se partidaris de que fos el Consell Escolar Municipal qui tingués competències sobre aquests temes, i van votar en contra, recordant a la Regidora d’ensenyament que era responsabilitat seva desencallar aquest assumpte. La proposta tampoc va prosperar.
Tal com vam anunciar la setmana passada, L´Altraveu va fer una proposta al Ple per tal d´iniciar el procediment necessari per donar una alternativa a la travessia de la carretera B-124 en els indrets on s´ubiquen les parades d´autobús. La proposta es va aprovar per unanimitat.