dijous, 27 de setembre del 2007

Gran èxit d’assistència en el debat sobre el tren

La sala de ca l’Alberola va quedar petita per acollir als assistents al debat que va convocar L’Altraveu amb el títol: Cal que arribi el tren a Castellar?

L’entitat SabadellCruïlla va explicar, per invitació de L’Altraveu, l’evolució de les seves propostes per al traçat de l’ampliació de la línia de tren de Sabadell. De l’acurada presentació que van fer, es constata que l’entitat sabadellenca al final ha arribat al punt de proposar una gran línia forta que uneixi la franja de Martorell, Terrassa, Sabadell i Granollers amb ramals que permetin l’accessibilitat de poblacions del nord del Vallès, com és el cas de Castellar.

El debat obert a partir de l’exposició va posar sobre la taula un segon possible model per a pensar aquesta infraestructura, que consistiria en incorporar poblacions com Castellar de ple en la xarxa central del ferrocarril.

La part final de l’acte va permetre poder expressar pros i contres d’un i l’altre model, i prendre consciència de que malgrat que estem parlant d’una obra que trigarem anys a veure realitzada, cal que des de les parts interessades, en aquesta cas la població de Castellar, ens mobilitzem per crear debat i fer pressió a les administracions pertinents. L’oportunitat que s’obre en aquests moments no es tornarà a repetir, i les infraestructures de dintre de deu o quinze anys s’han de pensar ara.

Es va cloure l’acte amb l’encoratjament dels membres de SabadellCruilla per que els habitants de Castellar prenguem partit de forma activa en aquests processos.

SabadellCruïlla, es va constituïr com entitat al gener de 2007 amb la voluntat d'obrir un debat a la ciutat i treballar una alternativa al traçat dels ferrocarrils que s'havia plantejat des de l'administració. L'entitat vol que el tren no quedi reclòs a Sabadell i que s'obri a la resta del vallès, cap a l'est en direcció Granollers i al nord direcció a Castellar. En el projecte oficial semblava díficil que el tren en un futur pogués arribar amb facilitat a Castellar i és per això que ells plantegen un opció que simplica i fa més pròxima aquesta possibilitat. Actualment SabadellCruïlla s'està reunint amb l'administració i estan valorant les possibilitats de les diverses propostes.